home om oss kontakt
social ekonomi grön ekonomi grön design grön energi
Copenhagen Wheel:

En grupp studenter från MIT's SENSEable Cities Lab har utvecklat Copenhagen Wheel. Ett genialt system inbyggt i cykelhjulet, som genererar energi varje gång du bromsar och som frigör samma energi varje gång du behöver den. I sega uppförbackar till exempel.

läs mer

Lastpallshus:

I-Beam Design, ledd av Suzan Vin och Azin Valy, är en prisbelönt New York-baserad arkitektur och design byrå. Deras Pallhus är intressant för att det drar nytta av två fenomen samtidigt.

läs mer

ALT:

ALT är en design- och innovationstudio i Malmö. ALT Apokalyps Labotek arbetar med miljöfrågor, produktion, konsumtion och kommunikation ur ett hållbart design perspektiv. Petra Lilja och Jenny Nordberg, båda industridesigners, står bakom konceptet.

läs mer

Window farm (fönsterträdgård):

En window farm är en effektiv vertikal fönsterträdgård och är en plattform som gör det lättare för oss att odla hydroponiskt (odling av växter i en näringslösning utan närvaro av jord), även i begränsade utrymme som hemma i köket.

läs mer

Peopletowels:

I Japan tar alla med sig sin egen lilla handduk överallt. Tefuki kallas den. Barnen har den med sig till skolan och vuxna till jobbet. Peopletowels tog fasta på idén och sprider den till oss i väst. Det är ett roligt, hygieniskt och klimatsmart alternativ till våra pappershanddukar, våra lufthandtorkar eller våra gemensamma handdukar på jobbet.

läs mer

Cradle Net:

Cradle to cradle betyder från vagga till vagga. Det är en designstrategi som härmar naturen. I naturen finns inget avfall. I naturen går allt runt runt i en evig cirkel. Allt är material. Allt är näring. En cirkelekonomi bygger på samma principer.

läs mer

Mercado Negro:

Den svarta marknaden var ett projekt som ville återerövra rätten att leka även om man bor i ett av de mest utsatta områdena i LA. Ramon Coronado omvandlade shoppingvagnar till bord och stolar, till gungor etc för barn som samhället har glömt bort.

läs mer