home om oss kontakt
social ekonomi grön ekonomi grön design grön energi
Barn i stan:

Barn i stan är ett generationsöverskridande projekt i bostadsområdet Seved i Malmö. Syftet är att bygga broar mellan olika generationer och olika kulturer. Ett av flera sätt att öka denna förståelse, har varit att bygga upp Odlingsnätverket Seved.

läs mer

Time Banking:

Time banking är en modell för samverkan i grupper och nätverk. Modellen bygger socialt kapital i samhället, genom att använda de resurser som vanliga människor har tillgång till. Syftet är att skapa nätverk där alla kan medverka och där allt medverkande värderas lika.

läs mer

Cykelbutlers:

Saker som ställer till det brukar rättas till med bestraffning av något slag. Köpenhamns kommun kom på ett annat sätt att komma tillrätta med stadens alla felparkerade cyklar.

läs mer

Free Bikes:

Free Bikes är socialt ansvarsfull reklam som främjar utbildning både i Danmark och Afrika. Med hjälp av de som annonserar kan gratiscyklar erbjudas till danska studenter under ett år. Därefter ges de vidare till studenter i Ghana och Senegal som ofta har lång väg till sin skola.

läs mer

Favela Painting:

Jeroen Koolhaas and Dre Urhahn från Holland började arbeta tillsammans i 2005, när de gjorde en dokumentär för MTV om Hip Hopkulturen i Favelas i Rio och São Paolo. Det var då de fick syn på en stolthet som borde få mer utrymme. Favela Painting startades.

läs mer

Furniture reuse network-FRN:

Furniture Reuse Network bildades 1989 i England. FRN samlar in gamla möbler, elektronik och andra prylar. Allt lagas och fräschas upp. De säljs sen väldigt billigt till familjer som inte har råd att på annat sätt ersätta sådant som gått sönder.

läs mer